Rock je Rokje! Happy Rokjesdag!

Wat voor verschillende rokken zijn er allemaal?

Vandaag is het Rokjesdag. Dé dag in het jaar waarop je je lange broek in de kast laat liggen en je je allerleukste rokje aantrekt! Rokjes zijn er in allerlei soorten en maten, lang, kort, wijd, strak.

Zoveel soorten, dat je misschien nog niet weet welke rok jou het beste staat?! Maar om te weten welke rok het beste staat, moet je natuurlijk eerst weten welke rokken er allemaal zijn.. 

 

 

De Rechte Rok

 

Rechte rokken zijn zoals de naam het al zegt.. recht. Ze hebben van taille tot zoom dezelfde breedte. Door de rechte vorm hebben deze rokken weinig bewegingsvrijheid. Om te zorgen dat de benen zich wel kunnen bewegen hebben deze rokken vaak een split aan de  achter, zij of voorkant. 

 

De rechte rok komt in allerlei lengtes voor. Natuurlijk ook bij Rooz Fashion, want Rooz Fashion maakt een rechte rok zoals jij hem wilt, jij bepaalt dus ook de lengte. 

 

Een rechte rok is qua vorm best "saai", stofkeuze doet indeze dus zeker heel veel! Bijvoorbeeld al of de rechte rok formeel of informeel gedragen kan worden. Denk aan het verschil tussen een satijnen rok en een spijkerrok. 

 

De Plooi Rok

 

De Plooi Rok kan in allerlei modellen voorkomen. Ook de soort plooi kan erg verschillen, denk aan platte plooi, harmonicaplooi en nog veel meer verschillende plooien. 

Brede plooien voegen volume toe aan je outfit, zachte plooien kleden juist af. 

 

Zelf vind ik plooi stoffen erg leuk, dus ook een plooi rok vind ik helemaal gaaf! 

 

 

De Ballonrok 

 

De naam van deze rok zegt het al.. een ballon. Deze rok is dus in de vorm van een ballon, zo bol als een ballon. 

Bij de ballonrok is de stof erg van belang. Kies je voor een te zware stof dan gaat het idee van de ballonrok weg. Een zachte, dunne stof is wel helemaal geschikt voor deze rok. 

Door de bolle vorm, voegt deze rok veel volume toe. Zeer geschikt dus voor een I-lichaamstype. 

 

De A-lijn Rok

 

Een A-lijn, een rok in de vorm van een letter A.  Smal in de taille en uitlopend naar de dijen en zoom. 

Er zijn ook nog verschillen in de A-lijn rokken. Zo heb je de Godet, de Gypsy en de panelen rok.

 

De Godet rok wijert uit. Dit is ook de reden dat de godet rok erg afkleed, omdat door het uitwaaieren de aandacht van de taille en heupen wordt afgeleid. 

 

De Gypsy rok is enkellang, vaak met ruches. Ook wel een zigeunerrok genoemd. 

 

De Panelen rok is een A-lijn rok met verticale banen van taille tot zoom. Dit model kleedt erg af, dus zeer geschikt voor dames met rondingen. 

 


 

 

Dit zijn vier soorten rokken, natuurlijk zijn er nóg meer! Benieuwd naar nog meer rokken? Neem dan contact met me op! En wil jij een rok, uniek en speciaal voor jou helemaal op maat?! Neem dan ook zeker contact met me op! Dan gaan we jouw rok maken, dan gaan we je laten stralen! 

 

 

Rooz Fashion maakt de mode zelf. Zelfgemaakte mode op maat, de mode voor jou, uniek en speciaal. Speciaal om jou te laten stralen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0