Werkwijze Rooz Fashion

Lees hoe Rooz Fashion werkt in haar atelier. Hoe Rooz Fashion werkt met de stoffen, de maten en de patronen.  


 

 In het Atelier van Rooz Fashion werk ik aan de collectie, aan een Ontwerp in Opdracht of aan een creatie voor mezelf.

 

Tijdens het maken van een creatie voor mezelf experimenteer ik vaak met de stof. Hoe reageert het naaimachine hierop, wat gebeurt er als ik op de stof stik, etc. Wanneer ik zelf blij ben met mijn eigen creatie, bedenk ik of ik deze in de collectie wil. Zo ja, dan werk ik het ontwerp verder uit in verschillende maten met de juiste pasvormen. 

 

Wanneer ik werk aan de collectie heb ik een standaard patroon in verschillende maten en verschillende stoffen op voorraad. Hiermee kan ik meteen aan de slag. Patroon op de stof spelden, de stof uitknippen, de patroondelen aan elkaar stikken, de stof aflocken. 

 

Werken aan een Ontwerp in Opdracht vraagt meer tijd. Daarvoor moet ik eerst opzoek naar de juiste stof. Ook moet eerst het ontwerp in een nieuw patroon worden getekend helemaal op maat. Daarna kan ik de stof uitknippen. Nieuwe stof, nieuw patroon, dus altijd even uitvinden hoe het naaimachine hiermee omgaat. Een Ontwerp in Opdracht kan ik ook nooit in één keer afmaken. Tussendoor moet de klant komen passen. Daarna kan ik weer verder. Door het passen wordt het ontwerp uiteindelijk helemaal perfect passend. 

 

 

 

 

"Wil je een keer komen kijken in het atelier van Rooz Fashion?! Altijd welkom!"